Home Articles Downloads Forum Products Services EBME Expo Contact
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: May 2002
Posts: 126
Likes: 2
Expert
OP Offline
Expert
Joined: May 2002
Posts: 126
Likes: 2
Hi friends

Wishing all of you be fine

I´m trying to connect a very old M1026A by RS232, does anyone have information about the settings of the serial port and the communication protocol?

I guess this unit was created by Andros to Phillips because it has very similar parts to the 4800 Andros units but I was unable to establish communication with the 4800 or 4700 configuration

Any help or ideas will be appreciated

Thanks in advance


Diego Gonzalez
Service Engineer
GAS Latam Mexico SA de CV
Joined: Jun 2009
Posts: 795
Likes: 12
Philosopher
Offline
Philosopher
Joined: Jun 2009
Posts: 795
Likes: 12
There have been various post on similar questions so you could try doing some forum searches. There also used to be a guy from Philips, Chandana S, who was very helpful but I'm not sure if he is still active.

Good luck, Dave


Thoughts and information provided on this forum are mine and mine alone and do not necessarily reflect the policy of NSW Health. They may also be complete bollocks!!
1 member likes this: Diego de Jesus Gonzalez Beltran
Joined: Feb 2004
Posts: 14,378
Likes: 26
Super Hero
Offline
Super Hero
Joined: Feb 2004
Posts: 14,378
Likes: 26
Apparently, the information you require is (probably) contained within an HP (and possibly Philips) document entitled "Connection of Devices via the MIB/RS232 Interface".

Unfortunately, I have been unable to hound that one down on the Magic Web.

However, this site may provide a few encouraging clues.

By the way, the reference book cited in that link (namely, "Interfacing the IBM-PC to Medical Equipment: The Art of Serial Communication" (1995)) is available from Amazon, eBay et al. I don't have that one myself, but perhaps I'll come across it one day.

Frank has the manual, but I'm guessing you already have that.

Buena suerte!


If you don't inspect ... don't expect.
1 member likes this: Diego de Jesus Gonzalez Beltran
Joined: Dec 2015
Posts: 103
Likes: 17
Savant
Offline
Savant
Joined: Dec 2015
Posts: 103
Likes: 17
I used to work on the old Kontron gas benches and the Andros cable would only communicate one way. Its possible that you just need to swap the ends around as the cable only communicates one way. This was always annoying when staff had been moving equipment and connected it the wrong way, they phone and you ask them to swap ends and they simply laugh and explain that a cable cannot do this. I would then attend and swap the ends and get it working, the look on their face was always priceless.


30 years since the Chernobyl disaster and yet we still have no super heroes or zombies.
1 member likes this: Diego de Jesus Gonzalez Beltran
Joined: Feb 2004
Posts: 14,378
Likes: 26
Super Hero
Offline
Super Hero
Joined: Feb 2004
Posts: 14,378
Likes: 26
That's an interesting one!

Can you remember what was special about the cable. "Null modem" maybe, or a disconnected wire somewhere?

Later set-ups (Agilent et al) may have used 25-pin D-shell to RJ45, I believe.

Meanwhile, here is another .pdf that may be of interest (Andros 4620). A serial connecting cable is shown at page 4-4, and the Comms Protocol is described at Section 6. All that may not apply in Diego's case ... but, on the other hand, some of it may (as OEMs generally stick to their original set-ups in my experience).


If you don't inspect ... don't expect.
1 member likes this: Diego de Jesus Gonzalez Beltran
Joined: Oct 2006
Posts: 269
Likes: 24
Master
Offline
Master
Joined: Oct 2006
Posts: 269
Likes: 24
Hi Diego, I've found this: Philips-Interface-Programming-Guide probably the great-grandson of what your after but there may be some pointers inside this tome......

send me your email address.

Malcolm.

1 member likes this: Diego de Jesus Gonzalez Beltran
Joined: May 2002
Posts: 126
Likes: 2
Expert
OP Offline
Expert
Joined: May 2002
Posts: 126
Likes: 2
Hi Malcom

diego.gonzalez@gaslatam.com or diegojgb@gmail.com

Thanks again


Diego Gonzalez
Service Engineer
GAS Latam Mexico SA de CV
Joined: May 2002
Posts: 126
Likes: 2
Expert
OP Offline
Expert
Joined: May 2002
Posts: 126
Likes: 2
Thanks friends

For all your help and support

I had an old Andros 4800 unit and I know that there are 2 diferent modes to connect the Andros units to the PC I use the Diags 4800 Software but I need change the 4800.ini file to 4700 or 4800 mode depend on the protocol that uses the unit

I guess that the M1026A could be connected to this software too but I don't know how to configure it ,

If some one have more info I will really appreciate it

Have a great day


Diego Gonzalez
Service Engineer
GAS Latam Mexico SA de CV
Joined: Oct 2006
Posts: 269
Likes: 24
Master
Offline
Master
Joined: Oct 2006
Posts: 269
Likes: 24
Hi Diego, I've sent you the two manuals that I have found, let's hope they help.

Stay Safe

2 members like this: Huw, John Sandham
Joined: May 2002
Posts: 126
Likes: 2
Expert
OP Offline
Expert
Joined: May 2002
Posts: 126
Likes: 2
Hi Malcom

Thank you very much
I'll try

Have a great week
Stay Safe too


Diego Gonzalez
Service Engineer
GAS Latam Mexico SA de CV

Moderated by  DaveC in Oz, RoJo 

Link Copied to Clipboard
Who's Online Now
3 members (hantslion, Huw, John Sandham), 152 guests, and 25 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
MBanks, Blazingapostle, Volkswagen, Chris_P, Rhomwa
9,892 Registered Users
Forum Statistics
Forums25
Topics10,815
Posts72,641
Members9,892
Most Online5,980
Jan 29th, 2020
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5